Yoga retreat på Sri Lanka

Om du letar efter maximal avkoppling ska du åka på yoga retreat på Sri Lanka. Dessa tre yogaretreats erbjuder det du behöver för att koppla av mer än vad du någonsin tidigare har gjort på en semester.

Ulpotha, Dambulla

Ulpotha har varit ett retreatområde i tusentals år och förblir en perfekt plats för en yogasemester i hjärtat av Sri Lanka. Det ligger på en vacker och fridfull plats som är öppen för turister november till mars och juni till augusti. Hit kommer folk från hela världen för att koppla av – och koppla ner. På denna retreat i västra Sri Lankas djungel finns nämligen ingen elektricitet eller wi-fi. Retreaten består av 11 hyddor utspridda vid en sjö. På natten lyses området upp av lyktor som lyser i mörket. När du bokar en semester på Ulpotha ingår allt – boende, alla måltider, snacks, dryck, yogaklasser två gånger om dagen, massage, konsultation med resortens ayurvedadoktor, utflykter med mera. För dig som tar din avkoppling på allvar. Läs mer om Ulpotha här.

Barberyn Reef Ayurveda Resort, Beruwala

Resorten ligger längs Beruwalas kust. Antingen bor du i en av trähyddorna direkt vid havet eller i huvudbyggnaden nära restaurangen. Rummer är stora och charmigt inredda. Som Sri Lankas första hälsohotell inriktat på ayurveda, känns hela stället lite old school men med en varm atmosfär. Yoga hålls i små klasser (vanligtvis mellan fem och tio personer) varje morgon eller kväll i yogasalen. De lär ut traditionell hathayoga med pranayama, och fokus på att stärka hållningen. Mycket av tiden ägnas också åt traditionell massage, akupunktur och andra behandlingar. De erbjuder även utflykter till Galle och båtturer. Denna yogaretreat ger dig en garanterat hälsosam tid – maten är till stor del vegetarisk, låg på fett och ingen alkohol serveras. Läs mer på deras hemsida.

Niyagama House, Galle

Niyagama House ligger på en kulle i ett teplantage och färdigställdes 2012 av en tysk arkitekt och yogalärare. Byggnaden kombinerar modern elementa och västerländsk komfort med traditionell, Sri Lankesisk design och asiatisk gästvänlighet. De sju, generösa rummen är utrustade med vackra möbler och lyxiga badrum. Alla bjuder på en utsikt över den exotiska naturen. Det fridfulla läget utanför Galle gör retreatet till en perfekt destination för avkoppling. Yoga erbjuds vid varje soluppgång och morgon alla dagar utom lördagar. Du kan boka enskilda klasser eller köpa programpaket som är fyra eller sju dagar långa. I deras spa kan du njuta av traditionell ayurvedamassage och andra underbara behandlingar. Du kan också välja att njuta av den omgivande regnskogen vid poolen, eller ge dig ut på en guidad tur i den. Mer finns att läsa på deras hemsida.

Vill du kombinera yoga med surfing? Läs mer här.