Yoga på Sri Lanka

För total avkoppling och kanske för att finna dig själv finns det inget bättre än yoga på Sri Lanka.

Varför yoga?

Yoga har många positiva effekter på kroppen. Om du vill verkligen vill koppla av, är yoga utmärkt. Det sänker din stress och förbättrar ditt humör genom andningsövningar som syresätter hjärnan ordentligt. När du slappnar av minskar även spänningarna i din kropp, vilket kan göra att du får ett bättre självförtroende. Om du tränar, är yoga en bra träningsform att kombinera din vanliga träning med då det minskar risken för skador. Yoga hjälper dig även att bli mer flexibel, få tonade muskler och gå ned i vikt. Även din hållning förbättras med yoga.

Varför yoga på Sri Lanka?

Tänk dig alla de positiva effekter som yoga har att erbjuda, men istället för att göra det i en gymsal, gör du det på stranden. I värmen. Vid havet. I soluppgången. Eller solnedgången. Eller i Sri Lankas regnskog, nära tempel och naturen, där du hittar några av världens bästa yoga retreats. Samtidigt får du möjlighet att uppleva Sri Lankas fantastiska kultur och mat, och verkligen koppla bort på en paradislik plats. Och som bäst, i kombination med surfing. Därför ska du yoga på Sri Lanka.

Åk på yoga retreat på Sri Lanka

Längs Sri Lankas kust hittar du många retreat som gör dina yogaresa så bekväm som du någonsin kan tänka dig. De flesta erbjuder paket veckovis där allting ingår – boende, mat, yogalektioner med instruktör och färsk frukt att svalka dig med mellan passen.

Vi har listat tre utmärkta yoga retreats här.

Kombinera yoga + surf

Vill du maxa Sri Lanka och yogaupplevelsen ska du åka på yoga- och surfläger. Yoga och surfing är en perfekt kombination. Surfing är en mer aktiv och explosiv träningsform, som är utmärkt att kombinera med yoga som hjälper musklerna att slappna av efter en dag i vågorna och gör dig redo för nästa surfpass. Det finns ett flertal läger som, liksom yoga retreats, erbjuder paket där mat, boende, yogalektioner med instruktör och surflektioner med instrukör ingår.

Vi har listat tre retreats som erbjuder yoga i kombination med surfing här.