Kan man åka till Sri Lanka på sommaren?

Du kanske har funderat på var du ska spendera din semester 2017, men känt att du gärna vill upptäcka något nytt. Eller så har du redan varit på Sri Lanka över ett jullov, men undrar om det är lika bra på sommaren. Du är hur som helst osäker på om det faktiskt är ett resmål som passar sig för sommaren. Är det inte regnperiod? Låt oss ta det från början.

Kan man åka till Sri Lanka på sommaren?

Svaret är enkelt: JA! Det går alldeles utmärkt att planera in sin sommarsemester till Sri Lanka.

Självklart följs det av frågan…

Hur är Sri Lanka på sommaren?

Från juni till augusti präglas de västra och södra kustområden på ön av den sydöstra monsunen med mer nederbörd. Trots monsunen, är det inte ovanligt att det kan gå flera dagar utan regn eller med bara något enstaka tropiskt skyfall på eftermiddagen. Det gör att dagar på stranden forfarande är möjliga. Att simma i havet längs väst- och sydkusten under juni rekommenderas oftast inte, och är du ute efter att surfa kan det bli svårt i dessa områden. Medeltemperaturen ligger trots detta ”dåliga” väder runt 28 grader celsius.

I norr och längs östkusten är det torrt och klart väder. Om du vill utforska dessa delar med Jaffna, Arugam Bay och Trincomalee, gör du helt rätt i att göra det på sommaren.

Du kan läsa mer om vädret på Sri Lanka här.

Inte ett moln så långt ögat kan nå, en sommardag i Hikkaduwa.

Är Sri Lanka bättre på vintern än på sommaren?

Både ja och nej. Å ena sidan är vädret kanske något bättre under vintern på västra och södra kusten som du troligtvis vill besöka som turist, men även på sommaren är vädret varmt och härligt med många soltimmar. Under vintern kan du besöka Adam’s Peak som under sommaren är otillgängligt på grund av monsunen, men om du inte har det på din att-göra-lista, är det oviktigt.

På vintern är det högsäsong. Det innebär fler turister och att både flyg och boende kan bli dyrare. På sommaren har du chans att få uppleva paradisstränderna så som de bör vara – helt tomma.

Vad väntar du på?

Ja, vad väntar på? Boka din sommarresa till Sri Lanka här!

En reaktion på “Kan man åka till Sri Lanka på sommaren?

 1. Anna

  Hej! Jag planerar att åka till Sri Lanka i juni. Kan ni rekommendera någon fin strand inte för långt från Colombo där det inte regnar för mycket ? ????

  Tack på förhand.
  Mvh
  Anna

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *