Surfing på Sri Lanka

Sri Lanka bjuder på fantastisk surfing med många av världens bästa surfställen. På surfstränderna finns utrustning att hyra. Det finns också surfläger och surfhotell, där du kan få boende med surflektioner i paketet och även rundturer till sevärdheter arrangerat. Surfsäsongen pågår mellan april och oktober på östkusten, och från november till april på sydkusten. Det går dock att surfa även utanför säsong, även om vågorna inte är lika perfekta då.

Surfing i Hikkaduwa

Hikkaduwa är en av huvudorterna för besökande surfare. Det var tidigare en fiskeby, men numera hör surfing, kiteboarding och dykning till huvudattraktionerna. Bra nattliv om du är suger på att festa. Det finns flera break points i Hikkaduwa och vågorna blir 0.9 – 3 meter höga. De lokala breakpointsen är Benny’s (left hander, reef break) för erfarna surfare, Main Reef  (left and right handers) – djupt rev och därför relativt säkert, North Jetty (left handers, reef break) och Beach Break (precis som det låter) som är toppen för nybörjare. Bråk mellan turister och lokala surfare har förekommit, så se till att visa bara respekt i lineupen.

Läs mer om Hikkaduwa och hitta hotell i Hikkaduwa.

Surfing i Weligama

Populärt bland nybörjare för att stranden ligger tryggt skyddad i en bukt, med låga vågor och sand. Den mer erfarna surfaren kan bli uttråkad här. Beach break, kan bli ganska mycket folk.

Läs mer om Weligama och hitta hotell i Weligama.

Surfing i Unawatuna

Unawatuna Surf Point ligger ungefär 5 kilometer norr om Galle. Reef break och lite folk. Revet, klipporna, korallen och sjöborrarna gör den här surfplatsen mer lämplig för avancerade surfare. Det är dock också en populär strand för soldyrkare, kitesurfare, snorklare och dykare.

Läs mer om Unawatuna och hitta hotell i Unawatuna.

Surfing i Elephant Rock

Utmärkt plats att surfa med omgivningar att njuta av när du ligger i lineupen.  Bäst mellan april och september. Passar surfare på alla nivåer. Point break.

Surfing i Arugam Bay

Beläget på östkusten och utnämnt till en av världens tio bästa resmål för surfing. Bra vågor och möjlighet att hitta flera surfplatser. Erbjuder både beach breaks för nybörjare och reef breaks för mer avancerade surfare.

Läs mer om Arugam Bay och hitta hotell i Arugam Bay.