Surf + yoga på Sri Lanka

Surf + yoga = sant? Japp, det är sant. Kombinationen surfing och yoga är fantastisk för både kropp och själ. Dessa tre retreats erbjuder en magisk kombo av surf och yoga.

Sunshinestories, Ahangama

Sunshinestories startades av svenska Petter och Linn som tröttnade på den svenska vintern och tog sin tillflykt till Sri Lanka. Där har de startat en retreat som kombinerar yoga, surf, äventyr och god mat. Under en vistelse på en vecka bjuds du på dagliga surflektioner och yogalektioner, mat, boende och aktiviteter som matlagning med lokalbefolkningen och tempelbesök. Till varje frukost serveras färsk frukt och middagarna lagas i huset med en massa färsk fisk, skaldjur och grönsaker. Läs mer här.

Soul & Surf, Ahangama

Soul and Surf startade i Kerala, Indien. Efter flera år av pop-up surf & yoga retreats bestämde de sig för att permanent öppna upp ett resort i Ahangama som är öppet året runt. Resortet består har 12 rum i en villa och under din vistelse fokuserar du på yoga, surf och behandlingar. Du får hjälp av experter att fokusera på precis det du behöver oavsett om det är avslappning eller rehabilitering. Det finns även privata yogaklasser för dig, eller dig och din partner, om ni föredrar det. Läs mer på deras hemsida.

Surf & Yoga Mirissa, Mirissa

Surf & Yoga Mirissa är ett avslappnat gästhus som erbjuder boende, dagliga yogaklasser, surfcoaching, bra mat och sköna vibbar. Retreatet liggar i en charmig trädgård med jungeln som bakgård där apor springer fritt. Huset har sex rum som lämpligt nog alla är döpta efter surfmoves och yogaposer. Beläget ett stenkast från stranden, kan du antingen promenera till området med alla restauranger och folkliv, eller åt andra hållet där du kan snorkla, bada, sola eller bara läsa en bok under palmträden.  Läs mer här.

yoga surf

Om du känner att du föredrar yoga och gärna håller dig borta från surfing, kolla också in yoga retreats på Sri Lanka.