Stränder på Sri Lanka

Sri Lanka har många vackra stränder att besöka. Det finns garanterat en strand för alla – alltifrån livliga Hikkaduwa där man kan dansa hela natten, till stränder som erbjuder vattensporter såsom dykning och surfing.

Hikkaduwa Beach

Hikkaduwa är välkänt för att kunna ge precis det man vill när man beger sig mot solen. Du kan sola, dyka, snorkla och surfaHikkaduwas kust är den perfekta platsen för hav, sol, sand och en massa skoj. Staden är bara ett stenkast från stranden, så om du saknar något du behöver för stranden är det lätt att få tag i. Butikerna här har funnits till för turisternas behov i många år. Till skillnad från förr då det kunde ta flera timmar att ta sig hit, kan man ta sig hit från Colombo på en och en halv timme via Southern Expressway. Högsäsong är i november och april.

Stranden i Hikkaduwa

Stranden i Hikkaduwa

Unawatuna Beach

Unawatuna lockar både lokalbefolkning och utländska turister. Här finner du otaliga hotell, restauranger och butiker som säljer allt från skaldjur till kläder. Det är en idealisk plats att ta ett dopp i havet, ägna sig åt vattensporter eller att bara koppla av. Om du har tur kan du till och med få se havssköldpaddor. För vackert väder och bättre badmöjligheter, bör du besöka Unawatuna i november eller april.

Stranden i Unawatuna

Stranden i Unawatuna

Nilaveli Beach

Nilaveli ligger mindre än 20 kilometer från Trincomalee och är närmast ett paradis. Oavsett om du tittar på korallreven några minuter från kusten, dyker, snorklar eller bygger sandslott, kommer du garanterat att ha en bra upplevelse. Bästa tiden att besöka Nilaveli är mellan maj och september.

Stranden i Nilaveli

Stranden i Nilaveli

Arugam Bay Beach

Arugam Bay är mest känt för sin högklassiga surfing som lockar surfare från hela världen. Många av dem gör Arugam Bay till sitt hem under högsäsongen som pågår mellan april och oktober. Vid Arugam Bay Point kan vågorna bli mellan fem och tio meter höga, beroende på väderförhållanden. Därför är stranden ett paradis för erfarna surfare. Bukten har också många mysiga hostels. En del av stranden är full av fiskebåtar.

Stranden i Arugam Bay

Stranden i Arugam Bay

Negombo Beach

Negombo är en liten strandstad ungefär en timmes resa från Colombo och nära flygplatsen. Negombo är inte ett förstahandsval för solsemestern, men erbjuder ändå otroliga solnedgångar och promenader längs vattnet, små butiker som säljer souvenirer och strandrestauranger med liveband, och vattensporter såsom fiske, kitesurfing och dykning.

Stranden i Negombo

Stranden i Negombo

Galle Face Green

Galle Face Green är ett landmärke i Colombo. Det är en strandlänga som sprudlar av liv. Här möts invånarna i Colombo för att träna, flyga drake, fiska och spela volleyboll. Inga härliga bad, men du får ändå sol, sand och liv långt in på kvällen.

Stranden längs Galle Face Green

Stranden längs Galle Face Green

Kalpitiya Beach

Kalpitiya är inte bara en strand – hit åker du för att se valar och delfiner. Kom till stranden så tidigt som sju på morgonen och ta en båt ut från kusten för att se havets fantastiska djur. Du kan förvänta dig plask och stjärtfenor. Februari och mars är den bästa tidpunkten för att få se valar och delfiner. Från november till april erbjuder Kalpitiya lugna hav och solkyssta stränder.

Stranden i Kalpitiya

Stranden i Kalpitiya

Tangalle Beach

Långt ner på den södra kusten hittar du Tangalles stränder. Med havet framför dig och en drink i handen är du redo för en avkopplande vistelse. Om du vill bada bör du åka västerut från Tangalle, där det finns bukter med lugnt vatten som erbjuder bra badmöjligheter. Vill du sola är däremot den östra delen bättre där de varma stränderna är oemotståndliga.

Stranden i Tangalle

Stranden i Tangalle

Bentota Beach

Lugnt hav, dykning, snorkling, segling, fiske, vattenskidor och vindsurfing – Bentota är laddat för att bjuda på vattensporter och aktiviteter för den som vill ha en aktiv vistelse på Sri Lanka. Även utbudet av boenden är brett. De bästa väderförhållandena möts du av mellan november och april.

Stranden i Bentota

Stranden i Bentota

Mirissa Beach

Mirissa Beach, Sri Lanka

Stranden i Mirissa

Av alla större strandresorter, är Mirissa en favorit hos många. Knäck en kokosnöt och njut av brisen. Det är inte Sri Lankas mest actionspäckade strand, men den erbjuder både den avkoppling man förväntar sig av en perfekt strand och dessutom ett magiskt djurliv om du ger dig ut på valsafari.