Sevärdheter i Negombo

Bland de sevärdheter i Negombo som finns erbjuds du inte bara en strand som är skön att hänga på, utan också sevärdheter som visar stadens historia och betydelse som handelsplats.

Main Fish Market

Main Fish Market, en sevärdhet i Negombo

Main Fish Market, en sevärdhet i Negombo

Varje dag tar fiskarna sina kanoter och ger sig ut i jakt på fisk. Negombo är välkänt för sitt fiske, och på stranden hålls dagliga fiskauktioner. Fiskmarknaden när fortet är en hal upplevelse som inte luktar särskilt gott, men väldigt intressant för att ta del av livet i stande. Fångsten är inte alltid från det öppna havet. Negombo ligger i norra änden av en lagun där hummer, krabbor och räkor fångas.

Negombo Beach

Negombo Beach, en av Negombos sevärdheter

Negombo Beach, en av Negombos sevärdheter

Negombo Beach är kanske inte lika vacker som många andra av Sri Lankas stränder, men den är numera mer städad än vad den tidigare har varit och rätt trevlig när den breder ut sig mellan havet och de stora hotellkomplexen. Vattnet är inte heller så klart, men det stoppar inte besökare från att ta ett dopp. Turister kan bada framför hotellen även om de inte bor på dem, men för en mer färgstark upplevelse kan du hänga med locals i Negombo Beach Park.

Dutch Fort

Nära havet och lagunen finner du ruinerna från det gamla holländska fortet. Här finns också ett grönområde där man arrangerar cricketmatcher. Fortets marker huserar nu stadens fängelse, så tyvärr är det inte tillgängligt för en närmare titt. Du kan läsa mer om Negombos historia och uppförandet av fortet här.