Sevärdheter i Galle

Ta på dig promenadskorna, för vi ska kolla på sevärdheter i Galle! Det huvudsakliga nöjet är att promenera längs gatorna utan trafik och upptäcka en Sri Lankas mest välbevarade koloniala lämningar.

Fortets murar

En av de trevligaste promenaderna du kan ta i Galle är den längs fortets murar i skymningen. Att promenera längs hela muren är en promenad som tar en eller två timmar.

Huvudingången ligger i norr och är relativt nu, i och med att den byggdes av britterna 1873 för att hantera inflödet av trafik till den gamla staden. Denna del av muren är dock den tjockaste, då den vetter mot inlandet. Om du följer muren medsols kommer du snart till Old Gate. Den östra sektionen av muren avslutas med ett 18 meter hög fyr, som är Galles kanske mest signifikanta landmärke. I den sydligaste udden finner du Flag Rock.

Upptäck sevärdheter i Galle på en promenad längs murarna

Upptäck sevärdheter i Galle på en promenad längs murarna

Flag Rock

Under den holländska kolonialtiden brukade skepp få signaler från just denna utpost för att varna dem om farliga klippor – därav namnet. Flag Rock ligger vid den sydligaste udden av fortet och var en gång en portugisisk utpost. Idag är det en populär plats för att njuta av solnedgången över havet. Under dagen kan du se locals som hoppar i vattnet från klippan samtidigt som du möter gatuförsäljare som säljer färsk papaya.

Dutch Hospital

Detta koloniala landmärke är daterat till 1700-talet då holländarna behövde vård för de tropiska sjukdomar de mötte vid sin ankomst till Sri Lanka. Byggnaden har nyligen renoverats och kommer att inredas med butiker och kaféer.

Dutch Market

På Dutch Market hittar du frukt och grönsaker som säljs på en 300 år gammal marknadsplats. Det finns också andra mat- och kryddmarknader längs huvudgatan, tillsammans med mer moderna butiker som kan vara kul att titta i.