Safari på Sri Lanka

Sri Lanka är med sitt otroliga djurliv och vackra natur en fantastisk plats för att åka på safari. Här hittar du vilka platser som erbjuder häftiga safariupplevelser.

Safari i Yala National Park

I Yala National Park kan du åka på jeepsafari. Den västra delen av Yala har den högsta koncentrationen i världen av leoparder, men det är ändå ganska liten chans att få syn på en sådan. Mer synliga är de elefanter som finns i parken. Andra däggdjur som lever i Yala National Park är vildsvin, bufflar, makaker, sengångare, schakaler, mungos, piggsvin, bältdjur, och kaniner, liksom rikliga krokodiler. Yala erbjuder också enastående fågelskådning året runt.

Safari i Horton Plains

Om du åker till Horton Plains kan du få uppleva en spännande campingsemester genom att åka på campingsafari! Med en guide bygger man upp ett läger och lagar mat. Det är dock en rätt lyxig camping jämför med vad man kanske är van vid.

Safari i Minneriya

Minneriya bjuder på många möjligheter till safari. Du kan åka på både jeepsafari och katamaransafari. Undvik dock de elefantägare som kommer att erbjuda dig safari på en elefantrygg – för djurets skull.

Safari i Wilpattu National Park

Wilpattu sträcker sig ända upp till den norra provinsens gräns och är därmed Sri Lankas största nationalpark. Tyvärr var den en krigzon under inbördeskriget, vilket förstörde den lokala infrastrukturen och hade förödande effekter på naturen. Därmed är djurlivet inte lika levande som i de andra nationalparkerna, även om det på senare år har börjat återhämta sig. Däremot är det låga antalet turister positivt och gör safari här till en rofylld upplevelse.

Safari i Sinharaja Rainforest

Till Sinharaja beger man sig på safari till fots, antingen själv eller med guide. Sinharaja finns på UNESCOs världsarvslista tack vare den rika natur som man vill bevara. Sinharaja är bara 21 kilometer bred och 7 kilometer från norr till söder, men är ändå en skatt full av exotiska träd, insekter, reptiler och fåglar. Antalet spännande däggdjur är dock färre än i till exempel Yala.

Safari i Udawalawe Park

Udawalawe erbjuder möjligheten att åka på jeepsafari, se elefanter och många andra spännande djur. Det kan vara den plats på Sri Lanka som bäst konkurrerar med savannerna i Afrika. För just elefantspaning är den till och med bättre än många platser i östra Afrika.