Praktisk info

Här finns allt praktisk info inför resan till Sri Lanka. Klicka dig vidare till det du vill läsa mer om.

Visum

Innan du reser behöver du tänka på att ordna visum till Sri Lanka. Ett elektroniskt resetillstånd, ETA, kan sökas innan avresa av medborgare i alla länder utom Singapore och Maldiverna. Läs mer om hur du ansöker om visum inför din resa till Sri Lanka här. 

Vaccination

Inför resan kan du behöva skydd mot smittsamma sjukdomar. Vilken vaccination som behövs varierar beroende på vart i lander du ska resa, hur länge du ska vara borta och på vilket sätt du reser. Läs mer om vilken vaccination du behöver inför resan här. 

Väder på Sri Lanka

Som med många andra destinationer i Sydostasien anses perioden från december till mitten av april som högsäsong för med bra väder på Sri Lanka och därför även fler turister. Trots det, finns det lika mycket fördelar med att resa utanför denna period, då vädret är relativt bra även under lågsäsong, men då med ett färre turister. Läs mer om vädret på Sri Lanka här. 

Valuta & priser

Valutan är lankesiska rupier. I mer turisttäta områden används även den internationella förkortningen LKR före belopp, för att undvika förväxling med indiska rupier. Bankomater finns på många ställen i städer och förorter, men i mindre utsträckning på landsbygden. Alla bankomater accepterar inte internationella kort, men bankomater tillhörande Commercial Bank gör det garanterat. Som turist kan du förvänta dig att betala upp till 10 gånger mer än lokalbefolkningen på turistorter, men det är fortfarande relativt billigt. Läs mer om valuta och priser på Sri Lanka här. 

Ta sig runt på Sri Lanka

Att ta sig runt på Sri Lanka är inte svårt om man vet hur man gör. Det finns enkla sätt att ta sig runt både inom städer och över hela landet för att nå precis de resmål du vill på Sri Lanka, med tuk-tuk, buss, tåg, taxi eller flyg. Läs mer om hur du tar dig runt på Sri Lanka här. 

Telefon, mobildata och elektronik

Om du inte nöjer dig med att surfa på havets vågor utan även vill göra det på telefonen eller datorn under din resa till Sri Lanka går det att lösa. Du kan läsa mer info om hur du gör det här.