Mirissa

Ett par kilometer utanför Weligama ligger byn Mirissa. Det är en av södra Sri Lankas mest tilltalande platser att tillbringa några dagar vid havet. Stranden här är en av de finaste längs kuststräckan med fina sandlängor nedanför täta snår av kokospalmer. Stranden är inte exakt orörd, men fortfarande relativt oexploaterad med en rad rustika restauranger och gästhus, med en frånvaro av stora semesteranläggningar.

Mirissa Beach

Mirissa Beach

Ta sig till och runt i Mirissa

Från Colombo kan du åka buss mot Matara eller Tangalle. Det tar mellan 3,5 och 5 timmar och kostar 370 eller 250 LKR, beroende på om du tar en med respektive utan AC. Du kan också ta tåget mot Weligama som ligger 7 kilometer från Mirissa, och ta buss eller tuktuk den sista biten. Det tar istället mellan 2,5 och 3,5 timmar.

Väl framme kan du antingen promenera eller ta tuktuk.

Hotell i Mirissa

I Mirissa hittar du många härliga hotell vid havet där du kan njuta av en bekväm semester. Vi har handplockat tre hotell som är alldeles extra bra. Du hittar dem på vår sida om hotell i Mirissa.

Att göra i Mirissa

Knäck en kokosnöt, luta dig tillbaka och låt timmarna flyta förbi – det är bästa sättet att spendera dagarna i Mirissa.

Orten har även utvecklats till Sri Lankas främsta plats för valsightseeing, med utmärkta chanser att se blåvalar och kaskeloter nära stranden. Det är går bra att simma, men förhållandena varierar längs olika delar av strandlängan. Det är därför värt att fråga lokalbefolkningen om det är säkert att simma innan du beger dig ut i vattnet. Du kan också snorkla här, men du kommer inte att se särskilt mycket mer än någon enstaka fisk. Snorkling, sportfiske, kajakpaddling och många andra vattensporter liksom kryssningar runt viken och bortom kan ordnas med Mirissa Water Sports.

Du behöver till och med åka till Weligama eller Matara för ett grundläggande utbud av butiker.