Hotell i Galle: Galles bästa hotell

Här hittar du tre utmärkta hotell i Galle för din vistelse – från lyx till budget – och är utvalda baserat på de höga betyg som deras gäster ger dem.

The Fort Printers

Fort Printers

The Fort Printers, lyxhotell i Galle i kolonial stil

Kolonial flärd innanför Galles murar. I denna byggnad från 1825 hade man en gång i tiden tryckpressar. Idag finns de träställningar som stödde pressarna kvar, men resten har ändrats. Detta lyxhotell har skapats med respekt för historien – stilen är traditionell, utan att kännas som en kolonial klyscha. Hotellet erbjuder gratis wifi och en utomhuspool, och det har även en restaurang. Du kan även hyra cykel och bil genom hotellet för att ge dig ut på äventyr.

Läs mer om och boka Fort Printers här.

Mango House

Mango House, kolonialt boutiquehotell i Galle

Mango House, kolonialt boutiquehotell i Galle

Boutiquehotell innanför Galles murar. I hjärtat av det historiska fortet ligger denna ljusa och luftiga holländska villa i kolonialstil, som blandar gammal elegans med en trendig och modern känsla av Asien. Hotellet var en gång en kanelfabrik som tillhörde ett av Sri Lankas äldsta handelskompanier. Det är nu renoverat och erbjuder det bästa av kolonialstilen med en modern tvist. Utanför detta hotell som har sju rum, hittar du en vacker trädgård med palmer och  mangoträd. Här får du en lugn vistelse med gångavstånd till Galles alla historiska platser.

Läs mer om och boka Mango House här.

Anne’s Maisonnette

Anne's Maisonette, ett enkelt men bra hotell i Galle

Anne’s Maisonette, ett enkelt men bra hotell i moderna Galle

Trevligt gästhus i moderna Galle. Ordet Maisonette betyder ”liten stuga” och det är vad man har döpt detta gästhus i Galle som drivs av Mahen, Anne och deras tonårssöner. Mahen & Anne får dig att känna dig som hemma, och lagar såväk Sri Lankesisk som västerländsk mat. Gästhuset har mysiga lägenheter med utsikt, och eftersom det är beläget på en kulle erbjuds panoramavyer.  Gästhuset ligger tio minuters körning från Galle Fort.

Läs mer om och boka Anne’s Maisonette här.

Om du letar efter hotell på någon annan plats i Sri Lanka, se till att kolla in vår sida om hotell på Sri Lanka.