De 5 bästa lyxhotellen i Colombo

Vill du bo på lyxhotell i Colombo? Sri Lanka är helt rätt ställe för lite lyx. De finaste hotellen låter dig att leva i kolonial flärd, samtidigt som prislappen inte landar särskilt högt. Vi har valt ut de vi anser vara Sri Lankas lyxigaste hotell.

1. Casa Colombo Hotel

Casa Colombo

Casa Colombo

Casa Colombo är en kolonial villa renoverad för att glänsa som förr, med en interiör där varenda detalj är specialdesignad. Bestick, möbler, tyger, den rosa poolen i skuggan av mangoträd – allt är gjort med precision av hantverkare och material från Sri Lanka. Hotellets 12 unika sviter, som är mellan 45 och 90 kvadratmeter, har stora sängar, modig dekor och alla prylar du kan tänka dig. Det finns ingen reception – istället får du en personlig butler som ser till att din vistelse blir perfekt. Vad gäller faciliteterna hittar du 3 restauranger, en cocktailbar och en massagestudio i detta spännande hotell. Det är ett boutiquehotell som genomgående är kaxigt, annorlunda, lite over-the-top och extremt hippt.

Läs mer om Casa Colombo Hotel och boka här.

2. Galle Face Hotel

Galle Face Hotel, Lyxhotell i Colombo

Galle Face Hotel i Colombo

Etablerat redan 1864, är Galle Face Hotel ett av de äldsta hotellen i Asien. Rummen blickar ut över den indiska oceanen. Hotellet är beläget längs Galle Face Green, parken som är populär bland lokalbefolkningen. Hotellet har toner i trä och jord som ger en känsla av komfort och lyx. Verandan är också en avkopplande upplevelse och alldeles utmärkt för att dricka afternoon tea.

Läs mer om Galle Face Hotel och boka här.

3. Cinnamon Grand Colombo

Colombo Grand Poolside, Lyxhotell i Colombo

Colombo Grand

Cinnamon grand är ett lyxhotell beläget i Colombos hjärta. Det har underhållning, 14 restauranger och 2 utomhuspooler. Här hittar du också ett shoppingcenter – Crescat Shopping Centre – där du kan shoppa loss. För den aktiva finns det ett träningscenter, gym, tennis och squash. När du vill koppla av glider du över till Angsana Spa. Cinnamon Grand är ett stort komplex med 501 lyxiga rum, redo att flytta in i.

Läs mer om Cinnamon Grand Colombo och boka här.

4. The Kingsbury

Kingsbury Hotel, Lyxhotell i Colombo

Kingsbury Hotel

The Kingsbury Colombo ligger i hjärtat av Colombo bredvid havet. De 229 rummen och sviterna har alla havsutsikt. Hotellet passar både för affärsresor och semesterresor, med shopping, underhållning, parker, börsen, World Trade Center och utländska och lokala banker rakt över vägen. Hotellet ligger bara fem minuter från Colombo Fort Railway Station.

Läs mer om The Kingsbury och boka här.

5. Cinnamon Lakeside

Lyxhotell i Colombo

Colombo Lakeside

Cinnamon Lakeside i Colombo ligger centralt i staden. Det är stort och tjusigt hotell med många restauranger, och vad som sägs vara Colombos största pool. Du blir inte besviken på servicen.

Läs mer om Cinnamon Lakeside och boka här.

Behöver du boende någon annanstans på Sri Lanka? Kolla in vår sida om hotell på Sri Lanka.