Hotell i Colombo: Colombos bästa hotell

Letar du hotell i Colombo? Då har du kommit rätt.

Colombo har fler hotell på den lyxigare delen av skalan ämnade för affärsresenärer än vad de kan fylla och ett växande antal chica boutiquehotell. Tyvärr är det inte lika lätt att hitta bra budgetalternativ. Priset är det inget fel på – de är däremot inte alltid av så hög standard. Det lönar sig att boka i förväg, särskilt om du planerar att bo på ett mindre gästhus där du bör boka minst en vecka i förväg. Dyk inte upp oannonserat till ett gästhus. Det är osannolikt att ett rum är ledigt och ägarna kommer inte att uppskatta oväntat besök.

Vi har här valt ut de tre bästa hotellen inom sin kategori, baserat på vad gäster säger. Om de inte passar dig, kan du klicka vidare tills du hittar något du gillar i den prisklass du har tänkt dig.

Lyxhotell #1 i Colombo: Casa Colombo Hotel

Casa Colombo
Casa Colombo – kolonial lyx och kitsch i Colombo

Lyxigt, kaxigt och kolonialt. Casa Colombo är en kolonial villa med en interiör där varenda detalj är specialdesignad. Bestick, möbler, tyger, den rosa poolen i skuggan av mangoträd – allt är gjort med precision av hantverkare och material från Sri Lanka. Hotellets har 12 unika sviter, som är mellan 45 och 90 kvadratmeter, har stora sängar, modig dekor och alla prylar du kan tänka dig. Det finns ingen reception – istället får du en personlig butler som ser till att din vistelse blir perfekt. Vad gäller faciliteterna hittar du 3 restauranger, en cocktailbar och en massagestudio i detta spännande hotell. Det är ett boutiquehotell som genomgående är kaxigt, annorlunda, lite over-the-top och extremt hippt.

Läs mer om och boka Casa Colombo Hotel här.

Om du vill titta på fler lyxiga hotell i Colombo, hittar du dem på vår lista över lyxhotell i Colombo.

Prisvärt hotell #1 i Colombo: Cinnamon Red Colombo

Cinnamon Red

Cinnamon Red i Colombo med utsikt över hela staden

Bekvämt och fräscht med utsikt över hela Colombo. Cinnamon Red är lyxigare och fräschare än väntat givet antalet stjärnor och pris. Mitt i staden reser sig denna skrapa med utsikt över hela Colombo. Detta moderna hotell har en infinity pool på taket bredvid sin bar, Cloud Red. Rooftopbaren erbjuder bra häng på helgkvällarna, då även gäster som inte bor på hotellet tittar in. Alla rum har alla bekvämligheter man kan önska sig, såsom AC, stor garderob, flat-screen-TV – och en makalös utsikt. Hela hotellet, inklusive rummet, är smakfullt inredda och går i rött. Det finns också ett gym, och wifi i hela byggnaden. En natt kostar ca 990 SEK. Du kommer inte att ångra dig.

Läs mer om Cinnamon Red Colombo och boka här.

Om du vill titta på fler prisvärda hotell i Colombo, hittar du dem på vår lista över prisvärda hotell i Colombo.

Budgethotell #1 i Colombo:  Star Anise Boutique Capsule

Star Anise Boutique Capsule - kapselhotell i Colombo med känsla för design

Star Anise Boutique Capsule – kapselhotell i Colombo med känsla för design

Fräscht kapselhotell med känsla för design nära tågstationen. Det är inte bara i Japan man kan bo i kapselhotell – det här kapselhotellet inrättat i en historisk kolonialbyggnad hittar du beläget i Colombos hjärta. Priset är lägre för att du har en kapsel istället för ett rum – men i övrigt är detta hotell fräscht och lyxigt, med en känsla av design.

Läs mer om och boka Star Anise Boutique Capsule här.

Fler hotell i Colombo

Om du vill se mer hotell i Colombo, kan du kolla in någon av följande sidor:

Om du letar efter hotell utanför Colombo, rekommenderar vi att du tittar här på andra hotell på Sri Lanka.