Hotell på Sri Lanka: Sri Lankas bästa hotell

Hotell på Sri Lanka har förändrats under de senaste åren. Den moderna turistnäringen började på 1960-talet med traditionella strandhotell längs västkusten som i första hand var menade för charterturister, men under det senaste decenniet har en stor förändring skett med allt fler av villor, boutiquehotell, och små oberoende hotell som numera ger besökare ett enormt utbud.

Om du är en backpacker, kan vandrarhem och sovsalar kosta så lite som 40 SEK. I turistorter har många i lokalbefolkningen valt att slå mynt av turistnäringen och omvandlat sina hem till ”pensionat”. De flesta erbjuder rena, bekväma boenden för mindre än 280 SEK / natten.

Förra året (2016) hade landet över 2500 registrerade hotell och pensionat. Internationella kedjor såsom Hyatt, Shangri-La och Hilton har slagit upp hotell, men Sri Lanka har även egna kedjor såsom Resplendent Ceylon, Jetwing Hotel och Cinnamon Hotels & Resorts som har fått internationell uppmärksamhet och med det expanderat till områden utanför Sri Lanka.

Med den bredd som Sri Lanka erbjuder, kan en natt kosta allt mellan 40 SEK och tiotusentals kronor, beroende på standard.

Hotell efter stad