Golf på Sri Lanka

Oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren golfspelare, är golf på Sri Lanka är utmärkt sätt att spendera sin tid. På Sri Lanka finns det ett flertal golfbanor. 1879 etablerades The Royal Colombo Golf Club som tros vara den näst äldsta golfklubben utanför Storbritannien, efter Indiens Royal Calcutta Golf Club. Sri Lanka är också känd för att vara värd för många internationella turneringar. Alla golfbanor tar ut en avgift på mellan 250 och 500 kronor, och du kan också förvänta dig att behöva betala för en caddie och boll-letare.

Victoria Golf Course

Denna golfbana utanför Kandy kan vara en av de bästa golfbanorna i världen. Den är en utmaning även för erfarna golfare i och med terrängen. Det är obligatoriskt att alla spelare har en caddie och boll-letare när man ger sig ut på banan för att få en bättre upplevelse. Resorten är fylld med en mängd andra aktiviteter man kan roa sig med om man tröttnar på golfen.

Royal Colombo Golf Club

Royal Colombo Golf Course etablerades 1879 när golfen anlände till Sri Lanka. Det är beläget i hjärtat av Colombo. Green fees och caddie fees är lägre om spelaren är medlem i en klubb som Royal Colombo Golf Club har ett samarbete med. Klubben har ett gym och en avkopplande lounge.

Nuwara Eliya Golf Club

Nuwara Eliya Golf course ligger på en av de vackraste platserna i landet – Nuwara Eliya. Den är mycket populär bland besökare för sin skönhet såväl som sitt utmanande spel. Beläget på en altitud 1800 meter över havet innebär det att bollen rör sig snabbare och med mer precision. Besökare är välkomna som tillfälliga medlemmar. Är du inte medlem behöver du dock göra en reservation innan du anländer. Bredvid golfbanan hittar du en bar och restaurang med liv och underhållning.

Eagles Golf Course

Beläget på östkusten nära Trincomalee ligger Eagle’s Golf med vackra vyer och trädgårdar. Banan erbjuder en hel del utmaningar med sandbunkers och vattenhinder, som garanterat gör det tufft att spela. Green fee kostar ungefär 450 kronor för besökare. Caddie, boll-letare och klubbor går också att hyra för den som vill. Efter en runda kan spelare ta det lugnt i klubbhuset som har en hisnande vy och lugn atmosfär. Butiken i klubbhuset säljer allt man kan behöva för att spela. Med sin välplanerade bana och billigare priser kan man vara säker på att få en bra golfupplevelse.

Diyatalawa Golf Course

Diyatalawa erbjuder en utmanande bana med vackra vyer. Det var tidigare en 9-hålsbana, men har nyligen gjorts om till en 18-hålsbana för att kunna stå som värd för såväl regionala som internationella event. Beläget nära Nuwara Eliya, är det här en ny bana för de som vanligtvis spelar på Nuwara Eliya Golf Club. Man måste dock få tillstånd från Sri Lanka Military Academy, som har hand om banan, för att få spela.