När ska jag boka flyg till Sri Lanka i vinter?

Om du funderar på att flyga till Sri Lanka i vinter har du säkert också funderat på när du ska boka din resa för att spara pengar. Vi har listat de bästa knepen för att hitta billiga flyg till Sri Lanka.

1. Var ute i god tid

Att vara ute i god tid är den absolut viktigaste faktorn för att få ner priset på sina flygbiljetter. Två professorer har tagit fram en formel där de har beräknat när biljetterna är som billigast och konstaterat att ungefär två månader innan är tiden för att slå till. Man ska dock komma ihåg att vi svenskar älskar att fly mörkret och kylan i december, vilket spelar in och driver upp priserna för flygstolar bort från Sverige under julhelgen. Se därför till att boka din flygresa nu om du vill flyga billigt till Sri Lanka i vinter.

2. Boka ditt flyg under slutet av veckan

Flygsidorna har också konstaterat att det är billigast att boka på en torsdag. Undvik däremot att boka flygbiljetter på en måndag, veckans dyraste dag. Snittpriset på en långflygning är då 1500 kronor högre än på torsdagar, som är bästa dagen att boka. Detta beror på att de flesta gör sin research under helgen och sedan köper resan på måndagen – om du har lite is i magen och slår till lite senare i veckan kan det göra att du sparar några hundralappar.

3. Undvik att flyga på en lördag

Tisdagar är billigast att flyga och lördagar dyrast. Prisskillnaden mellan dessa dagar är i snitt 13 procent. Om du planerar att flyga i mellandagarna är det här goda nyheter – den 26:e december är en tisdag.

——

Nå, vad väntar du på? Se till att boka ett billigt flyg till Sri Lanka så snart som möjligt för att slippa betala mer än vad du behöver.

Boka billiga flyg till Sri Lanka här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *